Ergotherapeute

Patricia Oosterveen

 • 25 december ben ik jarig
 • Ik ben partner van Leon
 • Trotse moeder van onze dochter Valerie

Ik ben gespecialiseerd in:

 • Prikkelverwerking

  In kaart brengen, behandelen/begeleiden en coachen.

 • Fijne motoriek en (voorbereidend) schrijven

  In kaart brengen, ondersteunen, behandelen en adviseren.

 • Aanvragen voorzieningen

  Kindervoorzieningen en aangepast meubilair.

 • ADL vaardigheden

  Aanleren (evt met aanpassingen) en begeleiden.

Hoi, hoi

Ik ben Patricia Oosterveen en mag sinds mei 2022 werken in het team van Ergotherapiepraktijk De Oplossing. Het werken in een praktijk gaat een mooie nieuwe uitdaging voor mij zijn waar ik heel veel zin in heb.

Mijn insteek als kinderergotherapeut is om het kind te ondersteunen vanuit zijn eigen mogelijkheden en daar dan op door te bouwen. Ik ben iemand die dit vanuit een positieve en enthousiaste manier te weeg wil brengen.

Ik houd van:

Powerwalken

Werken aan mijn kracht en conditie is groepsverband stimuleert mij beter dan alleen sporten!

Wandelen

Wandelen met of zonder hond.

Lezen

Vooral in de vakantie een ontspannende bezigheid.

Kamperen

Met onze camper op pad is genieten!

Leuk om kennis te maken!

Ik ben in 1997 afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool van Heerlen, waarbij ik stage heb gelopen bij de GGZ in Nijmegen en op de afdeling kinderrevalidatie Roessingh in Enschede.

Na mijn afstuderen ben ik gaan werken op Epilepsiecentrum Kempenhaeghe en bij GGZ Tilburg. Tot dat er een vervangingsvacature vrij kwam bij de Berkenschutse, onderwijsexpertise centrum gekoppeld aan Epilepsiecentrum Kempenhaeghe, ik heb toen mijn baan binnen de GGZ opgezegd. Tot 2013 heb ik beide banen gecombineerd, en heb ik veel ervaring op gedaan in het adviseren, behandelen, voorzieningen aanmeten, etc bij kinderen, (jong-)volwassenen en ouderen met een beperking.

 

In 2013 heb ik de keuze gemaakt om mijn baan bij Kempenhaeghe op te zeggen,

omdat bij het behandelen van kinderen toch echt mijn hart ligt.

Door mijn werk op De Berkenschutse heb ik in de loop der jaren een brede kennis opgebouwd, omdat het een school is voor leerlingen met epilepsie, langdurig zieke leerlingen, zeer moeilijk lerende kinderen, meervoudig gehandicapte leerlingen en leerlingen met autisme.

 

De doelgroep op de Berkenschutse is heel breed waardoor er ook wordt geacht om een brede kennis qua diagnoses te hebben. Ik heb door de jaren heen aan heel wat cursussen, workshops, symposia heb deelgenomen om telkens mijn kennis bij te spijkeren.

 

Wat doe ik nog meer?

Naast het werk op de Berkenschutse werk ik voor het bedrijf van mijn partner waar ik de boekhouding voor mijn rekening neem.

 

Buiten het werk om ben ik ook altijd wel met “iets” bezig. Op dit moment zet ik me als vrijwilliger in bij het les geven aan Oekraïense kinderen die verblijven in ‘t Klooster en zit ik in de OPR van het Voortgezet Onderwijs namens het Fioretti College.  

 

Daarnaast ben ik graag met mijn gezin en onze hond op pad met de camper. Weekendjes weg in Nederland, maar in de zomervakantie trekken we er graag een aantal weken op uit om een land te ontdekken. De zee en de bergen zijn onze favoriete bestemmingen. Ik maak van deze herinneringen veel foto’s die ik daarna weer mooi verwerk in een album.

Ook lekker rommelen in de tuin, nieuwe recepten uitproberen, met vrienden naar festivals en op vakantie gaan, uiteten of er op uit met mijn zus, zijn dingen die ik graag doe.

contact

Vragen? stuur ons gerust een bericht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Stuur ons dan gerust een email of neem contact op via het formulier.

info@ergotherapiedeoplossing.nl 0413 712 012
Aanmelden? Zo gebeurt!

Uw kind aanmelden voor ergotherapie?

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×