Aanmelden voor ergotherapie

Aanmelding

Meld je kind met onderstaande formulier aan voor ergotherapie. Op dit moment hebben we zowel in Oss als in Veghel een oplopende wachtlijst tot 3 maanden. Door de wijzigingen hebben wij op maandag en donderdag helaas geen ergotherapeut in Veghel en op dinsdag hebben we geen ergotherapeut in Oss, dus ben je hier bewust van bij aanmelding. Mocht dit je enige dag zijn, kun je wel op een andere locatie geholpen worden. Helaas is er in de omgeving geen andere kinderergotherapeut met specialisatie in de prikkelverwerking om naar door te verwijzen. Ook is het vinden van een collega met de juiste ervaring en kennis lastig, maar wij zijn super blij met de uitbreiding van collega's en gaan deze verder intern opleiden om ook de prikkelverwerking op te kunnen pakken. Hierdoor loopt met momenten echter onze wachtlijst op, omdat wij kwaliteit voorop vinden staan en dat het kind en zijn systeem voor alles gaan!

Oudergesprek

Na het invullen van het aanmeldformulier nemen wij zo spoedig contact met u op om allereerst een oudergesprek te plannen. Tijdens dit gesprek zullen wij u meer vertellen over ergotherapie en samen de hulpvraag rondom het kind bespreken, waarbij we het dagelijks handelen van het kind in kaart zullen brengen.

Onderzoek en verder

Na het gesprek zal er een vaste wekelijkse afspraak met uw kind gepland worden, waarbij wij het als een grote meerwaarde zien dat ouders aanwezig zijn. Tijdens de onderzoeken en observaties nemen wij uw mee in het proces en laten wij u kennis maken met de sterke en zwakke kanten van het kind.
Waar nodig komen we in de thuissituatie kijken of gaan we op locatiebezoek, om zo de hulpvraag van alle kanten te belichten. Wij betrekken dan ook graag kinderdagverblijf, gastouder, peuterspeelzaal en school bij het proces!

Als we het kind duidelijk in kaart hebben gebracht plannen we opnieuw een oudergesprek om de bevinding te bespreken en samen het plan van aanpak te bepalen. Middels verschillende technieken en de laatste ontwikkelingen van het vak Kinderergotherapie zullen wij de behandeling vormgeving, waarbij het coachen van het kind en zijn omgeving een steeds belangrijkere rol inneemt.

  • DD slash MM slash JJJJ

Praktijkregels en -afspraken

Kwaliteit en goede behandelresultaten staan in een hoog vaandel bij onze praktijk en wij doen er ons uiterste best voor om samen “De Oplossing” te vinden en te bewerkstelligen. Het is belangrijk dat u op de hoogte bent van onze werkwijze en de praktijkregels, zodat we samen de uitdaging aan kunnen gaan.

Werkwijze
– Wij werken uitsluitend op afspraak.
– Wij vragen u tijdig aanwezig te zijn voor uw behandeling.
– Wij nemen de tijd voor onze cliënten, mocht uw wachttijd hierdoor langer zijn dan 10 minuten klop dan even aan bij de behandelruimte.
– Wij werken met behandelingen van 30 minuten, tenzij anders wordt afgesproken.
– Wij stellen het op prijs wanneer een ouder/ verzorger bij de behandeling aanwezig is.
– Wij maken gebruik van een dossiermap, waarin u alle gegevens van de ergotherapiebehandeling van uw kind bewaart. Deze map dient u iedere behandeling mee te nemen.

Praktijkregels
– Wanneer de behandeling onverhoopt niet door kan gaan, dient de afspraak tenminste 24 uur van te voren afgezegd te worden. Te laat of niet afgemelde behandelingen worden door de zorgverzekeraar niet vergoed en komen voor uw rekening.
– Wij stellen ons als praktijk niet aansprakelijk voor verlies, beschadiging of diefstal van uw eigendommen.
– Door u of uw kind aangebrachte schade in de praktijk worden bij u in rekening gebracht.

Huisregels
– Laat de wachtkamer opgeruimd achter.
– Laat het toilet schoon achter, controleer dit ook na het toiletgebruik van uw kind.
– Wij hebben een rookvrij gebouw, waardoor nergens gerookt mag worden binnen onze praktijk.

Telefoonbeleid
Om de behandeling niet te verstoren verzoeken wij u per e-mail contact op te nemen met onze praktijk of uw eigen ergotherapeut. U kunt hierin verzoeken om telefonisch contact, waarna u op een gelegen moment wordt teruggebeld door ons.
Wij vinden het belangrijk om iedereen goed te woord te staan en tijdens behandeluren krijgt u om deze reden niemand aan de lijn krijgen.

Administratie
– Wij maken gebruik van een digitaal-medisch-dossier om de gegevens van uw kind, onderzoeken en behandeling goed bij te kunnen houden. Gegevens worden vertrouwelijk behandeld, waarbij de Wet Bescherming Persoonsgegevens en de wet AVG in acht genomen worden.
– Op 1 juni 2009 is de Wet gebruik BurgerServiceNummer in de zorg van kracht, hiervoor zijn wij verplicht naar de legitimatie van uw kind te vragen en houden wij voor onze administratie een kopie bij uw papieren.

Vergoeding
– Vanuit de basisziektekostenverzekering wordt tot 10 uur ergotherapie per persoon per kalenderjaar vergoed. Bij steeds meer (aanvullende) verzekeringen is het mogelijk om meer uren vergoed te krijgen, dit kunt u nagaan in uw polis.
– Houdt u er rekening mee dat u extra, niet vergoede, behandelingen zelf dient te betalen. U dient de uren zelf in de gaten te houden.
– Ergotherapie die uw kind in hetzelfde kalenderjaar bij een andere praktijk heeft gehad worden op het budget van de ziektekostenverzekering in mindering gebracht, waardoor wij niet de volledige 10 uur tot beschikking hebben vanuit basisverzekering.

Ideeënbus
– Ideeën, suggesties of klachten kunt melden via “Contact” op de website, natuurlijk kunt u dit ook altijd persoonlijk bij ons doen.
– Mocht u een opmerking of klacht hebben die u niet met ons wilt/ kunt delen kunt u contact opnemen met Ergotherapie Nederland (030-2628356)

Mocht u vragen hebben, neemt u gerust contact met ons op.

contact

Vragen? stuur ons gerust een bericht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Stuur ons dan gerust een email of neem contact op via het formulier.

info@ergotherapiedeoplossing.nl 0413 712 012
Aanmelden? Zo gebeurt!

Uw kind aanmelden voor ergotherapie?

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×