Ergotherapie

Vergoeding

Vanuit de basisverzekering wordt er 10 uur per kalenderjaar vergoed voor ergotherapie, afhankelijk van uw aanvullende verzekering kan dit meer zijn. Dit kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar of in de polisvoorwaarden nalezen.

Verwijzing

Ergotherapie is direct toegankelijk, DTE ofwel Directe Toegankelijkheid Ergotherapie, dit betekend zonder verwijzing van huisarts, consultatiebureauarts of specialist. Vanaf 2020 geldt dit voor alle zorgverzekeraars!

Wij dienen middels DTE een uitgebreide screening te doen op rode vlaggen met de vraag of er niet alsnog een verwijzing moet komen, wat bij kinderen bijna altijd het geval is. Daarnaast gaat deze verplichte screening van de behandeltijd af, welke wij niet vraaggericht aan het kind kunnen besteden, waardoor wij graag met verwijzing werken.

Als u contact opneemt met uw huisartsenpraktijk en uw hulpvraag bespreekbaar maakt hebben wij de ervaring dat huisartsen bereidt zijn om een verwijzing uit te schrijven, wat ons veel papierwerk en tijd scheelt, evenals de huisarts die wij hierover moeten berichten en vaak alsnog om een verwijzing moeten vragen.
De ervaring is dat een specialist eigenlijk altijd direct een verwijzing uitschrijft als deze uw kind doorverwijst, dus vergeet die vooral niet meteen te vragen.

contact

Vragen? stuur ons gerust een bericht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Stuur ons dan gerust een email of neem contact op via het formulier.

info@ergotherapiedeoplossing.nl 0413 712 012
Aanmelden? Zo gebeurt!

Uw kind aanmelden voor ergotheraie?

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×