Ergotherapie

Vergoeding

Vanuit de basisverzekering wordt er 10 uur per kalenderjaar vergoed voor ergotherapie, afhankelijk van uw aanvullende verzekering kan dit meer zijn. Dit kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar of in de polisvoorwaarden nalezen.

Vergoeding

Ergotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering en dit gaat niet van het eigen risico van ouders af, ieder kind heeft hier recht op. Voor ergotherapie is een hulpvraag vanuit ouders nodig om deze vergoeding te krijgen, maar zorgen van school over de ontwikkeling van het kind wordt als een passende hulpvraag gezien. Zeker voor ouders die het zelf lastig vinden een hulpvraag te stellen is dit een fijne gedachte.
Door ergotherapie vroeg in te zetten bij het signaleren van mogelijke problemen voor de toekomst op het gebied
prikkelverwerking, (voor) schoolse en knutselvaardigheden, schrijven, ADL-taken, concentratie en planmatig handelen kunnen wij vaak met een kortdurend traject en veel adviezen naar ouders en school veel bereiken.
De inzet van ouders is bij de therapie erg belangrijk, kinderen leren door doen en veel herhaling, waarbij wij ouders echt nodig hebben om ons therapie-aanbod thuis verder door te zetten!
Overzicht vergoeding verzekeraars 2021

Verwijzing

Ergotherapie is direct toegankelijk, DTE ofwel Directe Toegankelijkheid Ergotherapie, dit betekend zonder verwijzing van huisarts, consultatiebureauarts of specialist. Vanaf 2020 geldt dit voor alle zorgverzekeraars!

Wij dienen middels DTE een uitgebreide screening te doen op rode vlaggen met de vraag of er niet alsnog een verwijzing moet komen, wat bij kinderen bijna altijd het geval is. Daarnaast gaat deze verplichte screening van de behandeltijd af, welke wij niet vraaggericht aan het kind kunnen besteden, waardoor wij graag met verwijzing werken.

Als u contact opneemt met uw huisartsenpraktijk en uw hulpvraag bespreekbaar maakt hebben wij de ervaring dat huisartsen bereid zijn om een verwijzing uit te schrijven, wat ons veel papierwerk en tijd scheelt, evenals de huisarts die wij hierover moeten informeren en vaak alsnog om een verwijzing moeten vragen.
De ervaring is dat een specialist eigenlijk altijd direct een verwijzing uitschrijft als deze uw kind doorverwijst, dus vergeet die vooral niet meteen te vragen.
Mocht school u ondersteunen in hulpvraag kunt u hun vragen om het formulier “Verzoek om ergotherapie” in te vullen.
Verzoek om kinderergotherapie

contact

Vragen? stuur ons gerust een bericht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Stuur ons dan gerust een email of neem contact op via het formulier.

info@ergotherapiedeoplossing.nl 0413 712 012
Aanmelden? Zo gebeurt!

Uw kind aanmelden voor ergotherapie?

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×