Wiebelen & friemelen, waarom dat heel erg nuttig is!

Workshop

De Oplossing geeft bijna maandelijks workshops op basis van de boeken ‘Wiebelen en friemelen in de klas’ en ‘Wiebelen en friemelen thuis’ vanuit 7Zintuigen. Misschien weet je dat kinderen wel eens overprikkeld raken en dan niet goed kunnen opletten. Misschien weet je ook dat kinderen soms onderprikkeld zijn en door dat gebrek aan prikkels óf slaperig en sloom blijven of juist héél druk worden om extra prikkels te zoeken. Daar vertellen wij je alles over, zodat je begrijpt waarom kinderen die WiebelKriebels hebben. Wil jij meer weten over zintuiglijke prikkelverwerking (ZiP)?

Wat ga je leren tijdens deze 3 uur durende workshop?

Zintuiglijke prikkelverwerking is hetzelfde als sensorische informatieverwerking. Met de kennis uit de workshop kun jij ervoor zorgen dat jouw onder- of overprikkelde kind of leerling daar minder last van heeft. Want dat betekent dat ze zich beter voelen, minder lastig gedrag laten zien en een betere concentratie hebben!

Wat kun jij na deze werkshop?

• met de prikkelwijzer heel goed kijken of gedrag door onder- of overprikkeling komt. Zo leer je wiebel- en friemelgedrag snel te herkennen.
• gedrag herkennen aan de hand van foto- en videomateriaal van wiebelende en friemelende kinderen
• het verschil tussen onder- en overprikkeld gedrag door te oefenen met voorbeelden uit de praktijk.
• of er bij jouw kind of leerling sprake is van onder- of overprikkeling
• strategieën voor storend gedrag, die in jouw dagelijkse routine passen.
Het resultaat voor thuis of in de klas
• Minder frustraties over storend gedrag
• Meer begrip voor je kind of leerling (en voor jezelf!)
• Minder drama’s
• Kinderen die zich langer kunnen concentreren.

Hoe kan ik deelnemen?

Ouders
Is uw kind bij ons onder behandeling voor problemen met zintuiglijke prikkelverwerking? Dan is de workshop ‘Wiebelen en friemelen’ een onderdeel van het behandeltraject wat wij u zeer aanraden te volgen om het behandeltraject van uw kind te versnellen. U krijgt van ons, vaak bij het eerste oudergesprek, een uitnodiging om de workshop te volgen.
Is uw kind niet bij ons onder behandeling, maar wilt u wel de workshop volgen? Dat kan natuurlijk altijd!
Leerkrachten
Is een van uw leerlingen bij ons in behandeling, dan krijgt u een uitnodiging om bij ons de workshop te komen volgen. En u kunt natuurlijk altijd zelf aanmelden.
U kunt ook met uw hele team de workshop volgen, bij ons in Veghel of op uw eigen locatie, zie hieronder bij Andere Opties voor meer informatie.

U kunt zich inschrijven op één van onderstaande data via het contactformulier van onze website: Contact – Ergotherapie De Oplossing – Veghel of door een mail te sturen naar info@ergotherapiedeoplossing.nl
Vermeld met hoeveel personen u deel wilt nemen, of u ouder of leerkracht bent en op welke datum u graag wil aansluiten. U krijgt een bevestiging met een factuur en wanneer de factuur voldaan is, is uw plek definitief.

Data voor 2022 zijn (bij voldoende aanmeldingen)
Dinsdag 14 juni 2022 (evaluatie: een inspirerende en waardevolle avond, zeker een aanrader!)
• Dinsdag 12 juli 2022 (vol)
Dinsdag 27 september 2022
Dinsdag 15 november 2022

De workshop duurt drie uur en vindt plaats van 19:30 – 22:30 uur op Heilig Hartplein 33 te Veghel.

Andere opties

U kunt ook een Incompany workshop aanvragen op een dag en tijd van uw keuze, als u een groep belangstellenden heeft van minimaal 6 tot maximaal 16 personen. Bij grotere groepen komen wij met 2 docenten, ook dit past binnen onze mogelijkheden. Het kan bij uw locatie, maar ook wij kunnen een locatie voor u regelen.

Kosten (btw-vrijgesteld)
Ouders en leerkrachten waarvan een kind/ leerling bij ons in behandeling is: € 90,-
Overige ouders,  leerkrachten en geïnteresseerde: € 105,-

Incompany trainingen doen wij vanaf 6 tot maximaal 16 personen, de kosten zullen per persoon berekend worden waarbij u bij een grotere groep korting ontvangt.  De kosten voor een dagdeel zijn €105,- pp (workshop 3 uur).
Wanneer wij naar uw locatie reizen komt daar € 0,35/km bij.

De hele dag ‘Wiebelen en friemelen’?
Wij bieden ook een intensieve workshop van een hele dag aan. Deze training kunt u aanvragen voor een groep van 6 tot maximaal 16 personen en de kosten zullen per persoon berekend worden waarbij een grotere groep korting ontvangt. De kosten voor een hele dag Wiebelen & Friemelen zijn € 195,- pp inclusief lunch (workshop 6 uur).
Wanneer wij naar uw locatie reizen komt daar € 0,35/km bij.

Luister de podcast op 7 Zintuigen om meer geprikkeld te worden deze workshop te volgen!

Het Boek In de Media

 

contact

Vragen? stuur ons gerust een bericht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Stuur ons dan gerust een email of neem contact op via het formulier.

info@ergotherapiedeoplossing.nl 0413 712 012
Aanmelden? Zo gebeurt!

Uw kind aanmelden voor ergotherapie?

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×