Ergotherapie

Ouderbegeleiding

Binnen de praktijk wordt er niet alleen begeleiding aan de kinderen gegeven, maar ook voor de ouders. De begeleiding voor ouders kan ervoor zorgen dat kenmerken van het kind duidelijker worden, ze het kind hierin kunnen ondersteunen en ouders de kinderen beter kunnen begrijpen.

Aanmelden Vergoeding

Kenmerken van de diagnose:

Adviseren en begeleiden van ouders

Wanneer een kind in behandeling komt, wordt er allereerst een oudergesprek gehouden waarin de ouders de problemen kunnen voorleggen aan de ergotherapeut. Wanneer er kenmerken van de Sensorische Integratie naar voren komen, wordt er de keuze gemaakt om de ouders een Sensorisch Profiel van het kind te laten invullen om hier meer inzichten in te krijgen. Vaak wordt hierbij ook het Sensorisch Profiel van ouders in kaart gebracht.

Binnen de praktijk wordt er niet alleen begeleiding aan de kinderen gegeven, maar ook voor de ouders. Een actieve en betrokken houding bevorderd het ergotherapietraject. Ouders kunnen het kind thuis ondersteunen en zo oefent het kind niet alleen bij de ergotherapeut maar ook thuis. 

Wanneer het kind het Ergotherapie traject ingaat, herkennen ouders veel van zichzelf hierin terug waarin zij in het dagelijks leven ook tegenaan lopen. De ergotherapeuten kunnen dan begeleiding geven aan ouders op de vlakken waar zij tegenaan lopen en handvaten in missen om door te gaan. De begeleiding voor ouders kan ervoor zorgen dat kenmerken van het kind duidelijker worden en ouders de kinderen beter kunnen begrijpen.  

Naast de individuele begeleiding, worden er ook workshops aangeboden. De workshops sluiten aan bij de dat wat de kinderen leren. Op deze manier krijgen ouders hier meer inzichten in en kunnen ze hier thuis ook veel doelgerichter mee aan de slag.  Een van de workshops die veel wordt aangeboden is de workshop ‘wiebelen en friemelen thuis’ van 7 zintuigen. Hierin krijgen ouders veel inzichten in prikkelverwerking, wat dit inhoud, welke types er zijn en wat je hiermee kunt doen. Deze kennis en herkenning is een goede basis om samen met je kind en de ergotherapeut mee aan de slag te gaan om aan de hulpvraag te werken. 

Aanmelden Vergoeding ❮ Terug naar overzicht
Voorbeeld case

Inge - 36 jaar

Inge komt met haar zoontje nu een aantal weken bij een ergotherapeut en wordt daar behandeld. In een tweede oudergesprek heeft de ergotherapeut al een heleboel verteld over het verdere verloop van de behandeling, maar toch mist Inge handvaten om thuis dit toe te gaan passen. Ze wil graag weten hoe ze dat wat de ergotherapeut doet in de praktijk kan oefenen in de thuissituatie. De ergotherapeut geeft haar hier handvaten, tips en adviezen in.
De week daarop komt Inge samen met haar partner naar de ergotherapeut. Haar zoontje mocht vandaag thuis blijven. Samen gaan ze in gesprek om te kijken hoe ze met de woede aanvallen van hun zoontje om kunnen gaan. Ze gaan in gesprek en de ergotherapeut denkt mee hoe ouders hiermee kunnen omgaan.

contact

Vragen? stuur ons gerust een bericht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Stuur ons dan gerust een email of neem contact op via het formulier.

info@ergotherapiedeoplossing.nl 0413 712 012
Aanmelden? Zo gebeurt!

Uw kind aanmelden voor ergotherapie?

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×