Ergotherapie

Fietsen

Vanaf het moment dat je kind kan lopen, kun je al beginnen met het leren fietsen. Je kunt beginnen op een driewieler, loopfiets en dit uit bouwen naar een kinderfiets.

Aanmelden Vergoeding

Kenmerken van de diagnose:

Prikkelverwerkingsproblemen

Afgeleid door alles de omgeving

Problemen met de motoriek

De trapbeweging niet kunnen maken

Leren fietsen!

De kinderergotherapeut kan je hiermee helpen.

Je ziet vaak dat kinderen zo snel mogelijk willen kunnen fietsen, net zoals hun andere leeftijdsgenootjes. Soms wil het je kind niet lukken om zelfstandig te kunnen fietsen en heb je als ouders geen idee meer hoe je het aan moet pakken. Of heeft je kind een aangepaste fiets nodig, maar heb je geen idee welke je moet hebben en waar je deze kunt aanvragen.

Wij kunnen samen met het kind en de ouders gaan kijken hoever het kind al is met het leren fietsen. Is het kind te bang om te fietsen? Of is de motoriek nog niet goed genoeg ontwikkeld? De kinder-ergotherapeut gaat dan observeren hoe het kind zich verplaats en welke tips wij kunnen geven om het makkelijker te maken. Het zou kunnen zijn dat het nog te vroeg is voor het kind om te leren fietsen.

Ook kunnen wij kijken naar het geschikte vervoersmiddel dat passend is bij het kind. Is een driewieler een goed begin, of moet er een aangepaste fiets of tandem komen? Samen kijken we naar alle mogelijkheden en oplossingen om tot het juiste vervoersmiddel te komen.

Aanmelden Vergoeding ❮ Terug naar overzicht
Voorbeeld case

Fenne, 8 jaar

Fenne heeft het syndroom van Down en kan niet zelfstandig fietsen.
Voor het gezin is fietsen een belangrijke activiteit, want ze gebruiken de fiets voor het naar school gaan, bezoekjes en dagjes weg. Fenne kan nu niet meedoen en is niet zoals het hoort.
Na een gesprek met ouders en het samen in kaart brengen van het probleem, hebben wij een tandem aangevraagd via de WMO. Door een goede onderbouwing en een pakket van eisen op te stellen heeft Fenne de fiets gekregen die ze nodig heeft om met het gezin samen mee te kunnen doen!

contact

Vragen? stuur ons gerust een bericht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Stuur ons dan gerust een email of neem contact op via het formulier.

info@ergotherapiedeoplossing.nl 0413 712 012
Aanmelden? Zo gebeurt!

Uw kind aanmelden voor ergotherapie?

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×