Ergotherapie

Sporten

De meeste kinderen houden van sporten of gymen op school. De meeste kinderen vinden het leuk en willen met andere vriendjes of vriendinnetjes sporten. Maar niet iedereen is goed in sport.

Aanmelden Vergoeding

Kenmerken van de diagnose:

Concentratie problemen

Snel afgeleid door de omgeving

Problemen met de motoriek

Uitvoering van de sportbewegin

Prikkelverwerkingsprobleem

Verkeerd ervaren van prikkels in de omgeving

Sporten!

Hobby’s/ sporten is vaak betekenisvol voor iemand en vaak halen kinderen hier hun energie in uit. Maar niet iedereen is goed in sport, of vindt sporten leuk om zit onder een leuke sport. Ze kunnen het niet zelfstandig uitvoeren of zijn er niet tevreden over.
– Weet je kind niet welke sport hij/zij graag wil uitoefenen.
– Is hij/zij motorisch niet goed genoeg ontwikkeld voor de sport die hij/zij graag wil doen
– Heeft u kind een hulpmiddel nodig om de sport te kunnen uitvoeren (denk aan rolstoel, hulpmiddel voor de hand, etc.)
– Kan u kind niet tegen de drukte of te veel prikkels?

Zijn een van deze bovenstaande kenmerken in het belang van u kind? En weet u zelf niet meer hoe u het op kan lossen. Kom dan op kennismaking gesprek met een kinder-ergotherapeut. We gaan dan samen uitzoeken wat de hulpvraag is omtrent sport en een plan opstellen om het kind te kunnen helpen om zelfstandig te kunnen sporten.

 

 

Aanmelden Vergoeding ❮ Terug naar overzicht
Voorbeeld case

Mees - 8 jaar

Mees gaat met heel veel plezier naar school. Alleen die gymles, daar ziet hij toch wel tegenop. In de kleuterklas deed Mees al vaak niet zo goed mee met de gym. Hij leek toen vooral heel speels. Mees vind het nog altijd niet zo leuk. Hij houdt niet zo van sport. Hij doet liever rustige dingen en speelt het liefst alleen, lekker rustig. Mees heeft al verschillende dingen geprobeerd maar alles draaide al snel uit op een teleurstelling. Wat nu? Zijn ouders vinden het toch wel fijn als Mees een hobby of sport heeft. Via een vriendin kwamen ouders bij de kinderergotherapeut. Deze kijkt nu samen met ouders waarom Mees sporten niet zo leuk vindt en of er een geschikte hobby of sport is voor Mees. Met handvaten en adviezen is er toch heel wat mogelijk!

contact

Vragen? stuur ons gerust een bericht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Stuur ons dan gerust een email of neem contact op via het formulier.

info@ergotherapiedeoplossing.nl 0413 712 012
Aanmelden? Zo gebeurt!

Uw kind aanmelden voor ergotherapie?

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×