Wiebelen en friemelen
en waarom dat heel erg nuttig is!


De Oplossing geeft maandelijks workshops op basis van de boeken

‘Wiebelen en friemelen in de klas’ en ‘Wiebelen en friemelen thuis’.

Wil jij meer weten over zintuiglijke prikkelverwerking (ZiP)?
(Zintuiglijke prikkelverwerking is overigens hetzelfde als sensorische informatieverwerking). Misschien weet je dat kinderen wel eens overprikkeld raken en dan niet goed kunnen opletten. Misschien weet je ook dat kinderen soms onderprikkeld zijn en door dat gebrek aan prikkels óf slaperig en sloom blijven of juist héél druk worden om extra prikkels te zoeken. Daar vertellen wij je alles over, zodat je begrijpt waarom kinderen die WiebelKriebels hebben. Met die kennis kun jij ervoor zorgen dat jouw onder- of overprikkelde kind of leerling daar minder last van heeft. Want dat betekent dat ze zich beter voelen, minder lastig gedrag laten zien en een betere concentratie hebben!

  Je leert
  • met onze prikkelwijzer heel goed kijken of gedrag door onder- of overprikkeling komt. Zo leer je        wiebel- en friemelgedrag snel te herkennen.
  • gedrag herkennen aan de hand van foto- en videomateriaal van wiebelende en                           friemelende kinderen
  • het verschil tussen onder- en overprikkeld gedrag door te oefenen met voorbeelden uit         de praktijk.
  • of er bij jouw kind of leerling sprake is van onder- of overprikkeling
  • strategieën voor storend gedrag, die in jouw dagelijkse routine passen.


Het resultaat
• Minder frustraties over storend gedrag
• Meer begrip voor je kind of leerling (en voor jezelf!)
• Minder drama’s
• Kinderen die zich langer kunnen concentreren.


Ouders
Is uw kind bij ons onder behandeling voor problemen met zintuiglijke prikkelverwerking? Dan is de workshop ‘Wiebelen en friemelen’ een onderdeel van het behandeltraject. U krijgt van ons een uitnodiging om de workshop te volgen.

Is uw kind niet bij ons onder behandeling, maar wilt u wel de workshop volgen? Dat kan natuurlijk! Dan kunt u zich inschrijven op één van onderstaande data. Stuurt u een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld met hoeveel mensen u deel wilt nemen en op welke datum. Zie hieronder voor de kosten.

 Data (eerst volgende is na de zomervakantie)

  • Dinsdag 17 september 2019


 Schrijf je direct in door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 Benoem het aantal deelnemers en de datum. U krijgt een bevestiging met een factuur. Wanneer de factuur   voldaan is, is uw plek definitief.

 De workshop duurt drie uur en vindt plaats van 19:30 – 22:30 uur op Heilig Hartplein 33 te Veghel.

 U kunt ook een workshop aanvragen op een dag en tijd van uw keuze, als u een groep belangstellenden       heeft van minimaal 6 en maximaal 12 personen. Dat kan op uw locatie, of bij ons in Veghel.

Leerkrachten
Is een van uw leerlingen bij ons in behandeling, dan krijgt u een uitnodiging om bij ons de workshop te komen volgen. En u kunt natuurlijk altijd zelf aanmelden.
U kunt ook met uw hele team de workshop volgen, bij ons in Veghel of op uw eigen locatie. Zie hieronder voor de kosten.

Kosten (btw-vrijgesteld)
Ouders en leerkrachten waarvan een kind/ leerling bij ons in behandeling is: € 75,-
Overige ouders en leerkrachten: € 98,-

Groep van 6-12 personen: € 600,- (aan te vullen tot maximaal 16 personen, voor € 50,- extra per persoon).
Wanneer wij naar uw locatie reizen komt daar € 0,35/km bij.

De hele dag ‘Wiebelen en friemelen’?
Wij bieden ook een intensieve workshop van een hele dag aan. Deze kunt u aanvragen voor een groep van 6-12 personen. De kosten zijn € 1200,- inclusief lunch (aan te vullen tot maximaal 16 personen, voor € 60,- extra per persoon). Wanneer wij naar uw locatie reizen komt daar € 0,35/km bij.