Ergotherapeute en Praktijkhouder

Femke van Ravensteijn-Brands

 • Op 26 februari ben ik jarig!
 • Getrouwd met Geert op 08-08-2008
 • Trotse mama van twee kinderen, Brecht en Niels

Ik ben gespecialiseerd in:

 • Prikkelverwerking (SI)

  Behandelen, coachen en trainingen geven rondom SI

 • Fijne motoriek en Schrijven

  Trainen en adviseren rondom voorschoolse vaardigheden

 • Werkaanpak en planmatig handelen

  Begeleiden, coachen om vanuit een vast stappenplan te werken

 • Blind Typen

  Trainen van blindtypen in kleine groepen middels Typ10

Hallo!

Ik ben Femke en werk sinds de opening van Ergotherapiepraktijk De Oplossing op 1 oktober 2010 als kinderergotherapeut hier en doe dit met veel passie en plezier. Naast ergotherapeut heb ik mij ook gespecialiseerd in de techniek Re-Attach, waarbij je middels een speciale tiktechniek op de handen en vragen stellen kinderen, maar ook ouders, een positieve mindset te maken voor hun probleem zonder te praten!
Ik mag hier niet alleen werken, maar ook de praktijk draaiende houden daar ik praktijkhouder ben. Een leuke uitdaging om samen het beste uit het team en de praktijk te halen!

Ik houd van:

Voetballen

Onder de lat kun je me al jaren vinden!

Skiën en skeeleren

Lekker in de vrije natuur bezig zijn!

Creatief bezig zijn

Knutselen, van vingerverven tot hutten bouwen

Feestjes

Je moet vieren wat je vieren kan, feesten doe ik graag!

Leuk kennis te maken!

Ik ben sinds 2003 afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam, waarbij ik stage heb gelopen in de GGZ in Nijmegen en op de afdeling kinderrevalidatie van Revalidatiecentrum Blixembosch te Eindhoven. Daarna ben ik een half jaar vrijwilligers werk in Ghana gaan doen, waar ik in een weeshuis en peuterspeelzaal gewerkt heb. Een mooie ervaring waar je jezelf echt goed leert kennen en die me heel veel energie heeft gegeven om te doen wat je leuk vindt en daar voor de volle 100% voor te gaan. En dat is wat ik iedere dag nog altijd doe!

Wat doe ik nog meer?

Naast mijn werk, geniet ik ook van een heleboel andere dingen!
Ik ben graag samen met mijn gezin, gezellig samen dingen doen.
Van boekjes lezen, spelletjes doen en knutselen, tot buiten bezig zijn en samen koken.

Ik kan ook niet zo goed stilzitten en ben eigenlijk altijd wel bezig! Ik voetbal, nou ja, ik sta in de goal en dat doe ik nog altijd met veel plezier. Ik skeeler en ski graag, en ga graag ravotten met de kinderen in de speeltuin, bossen of thuis!
Ik ben 17 jaar leiding geweest bij de scouting, maar dit kreeg ik niet meer gecombineerd met thuis en werk waardoor ik ben gestopt. Al moet ik zeggen dat het altijd blijft kriebelen, de natuur, onbevangenheid en het samen bezig zijn bij scouting. Ik organiseer bij mij in het dorp de Koningsdag op het plein, zit bij Stichting Carnaval en als ze me vragen om ergens bij te springen kan ik moeilijk nee zeggen. Zo heb ik ook de eerste Prikkelarme Kermis, of beter Kermis voor Iedereen, bij ons in het dorp mee vormgegeven.
Ik ben ook graag actief bij mijn kinderen betrokken, dus supporter ik ze bij hun sport, neem deel aan de GMR van SAAM* scholen en help ik de basisschool waar kan.

contact

Vragen? stuur ons gerust een bericht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Stuur ons dan gerust een email of neem contact op via het formulier.

info@ergotherapiedeoplossing.nl 0413 712 012
Aanmelden? Zo gebeurt!

Uw kind aanmelden voor ergotheraie?

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×