Ergotherapeute en Praktijkhouder

Femke van Ravensteijn-Brands

 • Op 26 februari ben ik jarig!
 • Getrouwd met Geert op 08-08-2008
 • Trotse mama van twee kinderen, Brecht en Niels

Ik ben gespecialiseerd in:

 • Prikkelverwerking (SI)

  Behandelen, coachen en trainingen geven rondom SI

 • Fijne motoriek en Schrijven

  Trainen en adviseren rondom voorschoolse vaardigheden

 • Executieve Functies

  Begeleiden, coachen en trainen bij problemen in de EF

 • Blind Typen

  Trainen van blindtypen in kleine groepen middels Typ10

Hallo!

Ik ben Femke en werk sinds de opening van Ergotherapiepraktijk De Oplossing op 1 oktober 2010 als kinderergotherapeut hier en doe dit nog altijd met veel passie en plezier. Naast ergotherapeut heb ik mij ook gespecialiseerd in de techniek Re-Attach, waarbij je middels een speciale tiktechniek op de handen en vragen stellen kinderen, maar ook ouders, een positieve mindset te maken voor hun probleem zonder te praten! Ik geef vanuit 7 Zintuigen workshops en lezingen over prikkelverwerking aan ouders, leerkrachten, orthopedagogen en iedereen die het graag wil horen. Daarnaast geef ik Typ10 cursussen binnen de praktijk om kinderen blind te leren typen, waarbij de principes worden aangeleerd vanuit de zintuigen en hierdoor het automatiseren beter op gang komt.
Ik mag hier niet alleen werken, maar ook de praktijk draaiende houden daar ik praktijkhouder ben. Een leuke uitdaging om samen het beste in het team en de praktijk naar boven te halen!

Ik houd van:

Zwemmen

Mijn passie blijft voetbal, maar voor mijn gezondheid is zwemmen beter op dit moment!

Skiën en skeeleren

Lekker in de vrije natuur bezig zijn!

Creatief bezig zijn

Knutselen, van vingerverven tot hutten bouwen

Feestjes

Je moet vieren wat je vieren kan, feesten doe ik graag!

Leuk kennis te maken!

Ik ben sinds 2003 afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam, waarbij ik stage heb gelopen in de GGZ in Nijmegen en op de afdeling kinderrevalidatie van Revalidatiecentrum Blixembosch te Eindhoven. Daarna ben ik een half jaar vrijwilligers werk in Ghana gaan doen, waar ik in een weeshuis en peuterspeelzaal gewerkt heb. Een mooie ervaring waar je jezelf echt goed leert kennen en die me heel veel energie heeft gegeven om te doen wat je leuk vindt en daar voor de volle 100% voor te gaan. En dat is wat ik iedere dag nog altijd doe!

Wat doe ik nog meer?

Naast mijn werk, geniet ik ook van een heleboel andere dingen!
Ik ben graag samen met mijn gezin, gezellig samen dingen doen.
Van boekjes lezen, spelletjes doen en knutselen, tot buiten bezig zijn en samen koken.

Ik kan ook niet zo goed stilzitten en ben eigenlijk altijd wel bezig! Ik zwem en wandel om gezond en fit te blijven en dat doe ik met veel plezier. Mijn dochter zwemt ook en het is mooi om die passie met haar te delen, waar nodig help ik de vereniging met hand- en spandiensten.
Ik skeeler en ski graag, en ga graag ravotten met de kinderen in de speeltuin, bossen of thuis!

Ik ben 17 jaar leiding geweest bij de scouting, maar dit kreeg ik niet meer gecombineerd met thuis en werk waardoor ik ben gestopt. Al moet ik zeggen dat het altijd blijft kriebelen, de natuur, onbevangenheid en het samen bezig zijn bij scouting. Ik organiseerde bij mij in het dorp de Koningsdag op het plein, waar ik na 11 jaar mee gestopt ben, omdat ik het belangrijk vind om nieuwe, enthousiaste groep de kans te geven het verder uit te bouwen. Nieuwe mensen geven nieuwe inzichten en dan is het fijn om vol vertrouwen te stoppen!
Wij zitten bij Stichting Carnaval, waar ik graag mijn steentje bijdraag. En als ze me vragen om ergens bij te springen kan ik moeilijk nee zeggen. Zo heb ik ook de eerste Prikkelarme Kermis, of beter Kermis voor Iedereen, bij ons in het dorp mee vormgegeven en ook voor de toekomst heb ik ja gezegd om dit te blijven doen.

Ik ben ook graag actief bij mijn kinderen betrokken, dus supporter ik ze bij hun sport en help ik op de basisschool waar kan, zoals met lezen, een uitstapje of wat nodig is. Daarnaast ben ik 8 jaar actief betrokken geweest bij de GMR van SAAM* scholen als ouderlid, maar daar ben ik mee gestopt omdat de functie steeds meer ging vragen en ik dit niet meer goed met de drukte van de praktijk en thuis kan combineren.

contact

Vragen? stuur ons gerust een bericht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Stuur ons dan gerust een email of neem contact op via het formulier.

info@ergotherapiedeoplossing.nl 0413 712 012
Aanmelden? Zo gebeurt!

Uw kind aanmelden voor ergotherapie?

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×